H Concordia Damen ολοκλήρωσε την καθέλκυση 40 δεξαμενόπλοιων εσωτερικής ναυσιπλοΐας κατανάλωσης καυσίμου...

H Concordia Damen ολοκλήρωσε την καθέλκυση 40 δεξαμενόπλοιων εσωτερικής ναυσιπλοΐας κατανάλωσης καυσίμου LNG

250
H Concordia Damen ολοκλήρωσε την καθέλκυση 40 δεξαμενόπλοιων εσωτερικής ναυσιπλοΐας κατανάλωσης καυσίμου LNG

Η ναυπηγική εταιρεία Concordia Damen ολοκλήρωσε πρόσφατα την καθέλκυση 40 δεξαμενόπλοιων εσωτερικής ναυσιπλοΐας που καταναλώνουν καύσιμο LNG, των οποίων η κατασκευή αποτελεί μέρος ενός συμβολαίου για τη ναυπήγηση φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, το οποίο ανέλαβε η εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους.

Τα εν λόγω πλοία, γνωστά και ως Parsifal Tankers, πρόκειται να ναυλωθούν από τη Shell, ενώ τη διαχείρισή τους θα αναλάβει ο όμιλος VT/Marlow. Τα μήκους 110 μ. και πλάτους 11,45 μ. δεξαμενόπλοια θα διαθέτουν σύστημα πρόωσης που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο LNG, ενώ θα μπορούν να πλέουν και σε πολύ ρηχά νερά. Τα πλοία θα μεταφέρουν ορυκτέλαια μεταξύ Αμβέρσας, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και μέσω του δικτύου του Ρήνου. Ο όμιλος VT ειδικεύεται στον κλάδο της εσωτερικής ναυσιπλοΐας για τη μεταφορά ορυκτών, χημικών προϊόντων, βιοκαυσίμων και λιπαντικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Concordia Damen, Chris Kornet, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Τα Parsifal Tankers αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά, φιλικών προς το περιβάλλον, πλοίων, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση του εν λόγω έργου τους επόμενους μήνες».

dji_0502

Φωτό: www.concordiadamen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.