Το πιο επιτυχημένο ΙΡΟ της χρονιάς ανήκει στη Sovcomflot

Το πιο επιτυχημένο ΙΡΟ της χρονιάς ανήκει στη Sovcomflot

130
Το πιο επιτυχημένο ΙΡΟ της χρονιάς ανήκει στη Sovcomflot

Η Marine Money, εκδοτική εταιρεία που εξειδικεύεται στον χώρο των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων, χαρακτήρισε την είσοδο της SCF (Sovcomflot), ηγέτιδας ναυτιλιακής εταιρείας στην αγορά ενέργειας, στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ως την πιο επιτυχημένη αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering – IPO) της χρονιάς.

Τα συνολικά καθαρά έσοδα από το IPO ανήλθαν σε 38 εκατ. ρούβλια ($480 εκατ.). Η πρόσβαση σε μια νέα πηγή χρηματοδότησης, με τη μορφή ιδίων κεφαλαίων, θα επιτρέψει στην SCF να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης στα πλαίσια που έχουν τεθεί στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της.

Μάλιστα, η Marine Money σχολίασε ότι επρόκειτο για μια πολύ σημαντική συναλλαγή, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά που έχει γίνει ποτέ στον κλάδο των ναυτιλιακών μεταφορών στη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA) με όρους κεφαλαιοποίησης, καθώς και το πρώτο IPO στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (ΜΟΕΧ) από τον Νοέμβριο του 2017. Το γεγονός αυτό, επιπροσθέτως, σηματοδοτεί το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς ΙPO.

Τέλος, στη δημοσίευσή της η Marine Money σημείωσε ότι η επιτυχία της συναλλαγής ήταν ακόμα πιο αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά εξ ολοκλήρου εν μέσω του γ΄ τριμήνου του 2020, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο πολλές εταιρείες προέβησαν στην έκδοση ΙΡΟ και συνεπώς υπήρχε

αυξημένος ανταγωνισμός για την προσέλκυση των κεφαλαίων που διατίθενται στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, το IPO της SCF κατέγραψε υψηλή ζήτηση τόσο διεθνώς, μεταξύ άλλων από κρατικά επενδυτικά ταμεία, όσο και από το εσωτερικό από εγχώρια κεφάλαια και επενδυτές.

Φωτό: sovcomflot.ru/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.