Νέα επένδυση της ΑPMT στη Μεσόγειο

Νέα επένδυση της ΑPMT στη Μεσόγειο

91
Νέα επένδυση της ΑPMT στη Μεσόγειο

Μετά από αρχική επένδυση ύψους $800 εκατ., το τερματικό MedPort Tangier της ΑPM Terminals στον λιμένα της Ταγγέρης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επένδυσης ξεκινά η δεύτερη φάση ανάπτυξης του τερματικού, κατά την οποία θα προστεθεί χωρητικότητα 1 εκατ. TEUs.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2020 η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο τερματικό ξεπέρασε τα 2,2 εκατ. TEUs, με την παραγωγικότητά του να υπερβαίνει τις 30 κινήσεις ανά γερανό την ώρα.

Κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης, το τερματικό διέθετε μία προβλήτα μήκους 1.200 μ. Ωστόσο, για να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξή του, η APMT θα προσθέσει άλλα 400 μ., επιμηκύνοντας το συνολικό μήκος της προβλήτας στα 1.600 μ. Η επέκταση αυτή θα επιτρέψει στο τερματικό να αυξήσει τη συνολική του χωρητικότητα στα 5 εκατ. TEUs, από τα 4 εκατ. TEUs που είναι σήμερα.

Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί σημαντικό ορόσημο τόσο για το Μαρόκο όσο και για τη Maersk, καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας στην εδραίωση του λιμένα της Ταγγέρης ως σημαντικού διαμετακομιστικού κόμβου στη Μεσόγειο.

Το MedPort Tangier Terminal είναι το πρώτο αυτοματοποιημένο τερματικό της Αφρικής και ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα τερματικά της ηπείρου, ενώ αποτελεί το δεύτερο τερματικό της APM Terminals στο λιμάνι της Tαγγέρης, μαζί με το APM Terminals Tangier, το οποίο λειτουργεί από το 2007.

Φωτό: www.apmterminals.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.