Νότια Κορέα: Ρομπότ δίνουν λύσεις σε ναυπηγεία

Νότια Κορέα: Ρομπότ δίνουν λύσεις σε ναυπηγεία

194
Νότια Κορέα: Ρομπότ δίνουν λύσεις σε ναυπηγεία

Ένα νέο ρομπότ επεξεργασίας μεταλλευμάτων ανέπτυξε και κατασκεύασε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Πρόκειται για το «Goknuri», το οποίο έχει την ικανότητα να διαμορφώνει μέταλλα με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά να μπορούν μετά να χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό της πλώρης και της πρύμνης των πλοίων που ναυπηγούνται στο βασικό ναυπηγείο της DSME, στο νησί Geoje της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την DSME, το συγκεκριμένο ρομπότ μπορούν να το χειριστούν και μη εξειδικευμένα άτομα, καθώς θα χρησιμοποιεί τυποποιημένα big data και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Το εν λόγω ρομπότ αναμένεται να συνεισφέρει σε ένα ποιοτικότερο «modus operandi» του ναυπηγείου, ενώ θα αποθηκεύει σε μια βάση δεδομένων τις τεχνικές γνώσεις και τις επιδόσεις των εργαζομένων. Επιπλέον, τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ναυπήγηση πιο προηγμένων και αποδοτικότερων πλοίων στο μέλλον.

Σημαντικά αναμένεται να είναι τα οφέλη και για τους εργαζομένους, οι οποίοι εκτίθενται σε υψηλούς θορύβους και συχνά ταλαιπωρούνται από μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς το ρομπότ θα αναλαμβάνει επίπονες εργασίες.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού ναυπηγείου δήλωσε: «Με αυτό το σύστημα αυτοματισμού, προσβλέπουμε στη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας μας και της παραγωγικότητάς μας ταυτόχρονα».

Φωτό: www.dsme.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.