Tsakos Energy Navigation: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών το Q1 του 2020

Tsakos Energy Navigation: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών το Q1 του 2020

698
Tsakos Energy Navigation: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών το Q1 του 2020

Σημαντικά βελτιωμένη εικόνα εμφάνισε η Tsakos Energy Navigation Limited κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση κερδών και εσόδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $179,9 εκατ. κατά το Q1 του 2020 ($147 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019), με αύξηση 22,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα $22 εκατ., σχεδόν υπερδιπλάσια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 ($10,9 εκατ.). Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε $0,12. Το Time Charter Equivalent ανήλθε σε $26.629, ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου έφτασε το 96,9%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΕΝ, τα στοιχεία αποτελούν μια αντανάκλαση της ισχυρής αγοράς που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2019 και συνεχίστηκε το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ως αποτέλεσμα, η ΤΕΝ επωφελήθηκε από τη ναύλωση των πλοίων της με μακροχρόνιας διάρκειας ναυλοσύμφωνα, εξασφαλίζοντας μελλοντικά κέρδη και επιτρέποντας στον στόλο της να επιτύχει υψηλό ποσοστό χρήσης.

Η Tsakos Energy Navigation Limited επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της από την αρχή του έτους ήταν να διασφαλιστεί ότι τα πληρώματα του στόλου είναι ασφαλή και υγιή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς οι ανά τον κόσμο κυβερνητικές ενέργειες εφάρμοσαν σκληρούς αλλά απαραίτητους περιορισμούς για να περιορίσουν την πανδημία του Covid-19.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η πανδημία συνοδεύτηκε από μια ισχυρή αγορά των tankers, η οποία συνέχισε επίσης καλά στο δεύτερο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ΤΕΝ πέτυχε μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα για τα πλοία της, εξασφαλίζοντας θετικές αποδόσεις για το υπόλοιπο του έτους και μετά», είπε ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, COO της TEN. «Η διοίκηση συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με σημαντικούς ναυλωτές, προκειμένου να διασφαλιστούν απρόσκοπτα οι ταμειακές ροές, στοιχείο καίριας σημασίας της εταιρείας. Η ασφάλεια των ναυτικών μας ήταν, είναι και παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, καθώς η Tsakos Energy Navigation συνεχίζει το μακρόχρονο και δοκιμασμένο στην αγορά μοντέλο λειτουργίας της, για να επιτύχει τα υψηλότερα επίπεδα αξιοποίησης και μακροπρόθεσμη κερδοφορία. Αυτή είναι η τέταρτη και πιο δύσκολη κρίση στα 28 χρόνια λειτουργίας, που με επιτυχία ξεπεράσαμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μας για τις προσπάθειές τους σε αυτές τις εξαιρετικά σημαντικές στιγμές και εύχομαι να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς», κατέληξε ο κ. Σαρόγλου.

Φωτό: www.tenn.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.