ECSA: «Κάθε αποστολή εμπορεύματος μετράει»

ECSA: «Κάθε αποστολή εμπορεύματος μετράει»

80
ECSA: «Κάθε αποστολή εμπορεύματος μετράει»

Σε ανάρτηση βίντεο στην ιστοσελίδα της, η ECSA, ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των ευρωπαϊκών εφοπλιστικών ενώσεων, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του κλάδου της ναυτιλίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης. Στο σύντομο αυτό βίντεο που ανάρτησε η ECSA, ναυτικοί και μέλη της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας έστειλαν το προσωπικό τους μήνυμα για τον αντίκτυπο της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα, σημείωσαν το πόσο σημαντική είναι η απρόσκοπτη ροή φορτίων, με το μήνυμα-σύνθημα του βίντεο να είναι το «every shipment counts» (κάθε αποστολή εμπορεύματος μετράει).

«Χρειαζόμαστε ναυτικούς που θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όντας υγιείς και χαρούμενοι, διασφαλίζοντας ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία θα συντελέσει στην οικονομική ανάκαμψη της ηπείρου», δήλωσε στο βίντεο ο γενικός γραμματέας της ECSA, Martin Dorsman.

Με τη διά θαλάσσης μεταφορά να αποτελεί τον πλέον οικονομικό και συνάμα περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μεταφοράς φορτίων, η ευρωπαϊκή ναυτιλία διαδραματίζει υψίστης σημασίας ρόλο για την ομαλή και επιτυχή ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του Covid-19. Οι περίπου 555.000 ναυτικοί εν πλω στον ευρωπαϊκό στόλο συνεχίζουν καθημερινά, εν μέσω των δύσκολων συνθηκών, το δύσκολο έργο τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ECSA η οποία συνοδεύει το βίντεο. Η απρόσκοπτη ροή φορτίων μέσω του ευρωπαϊκού στόλου καθίσταται, επομένως, αναγκαία για την ομαλή έξοδο από τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης της πανδημίας του Covid-19.

Για τη στήριξη του μηνύματός της, η ECSA καλεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να διαδώσουν το μήνυμα #EveryShipmentCounts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, όσοι ναυτικοί επιθυμούν μπορούν να αναρτήσουν φωτογραφίες και βίντεο με το εν λόγω hashtag.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.