Ρωσικό LPG για πρώτη φορά στην Ινδία

Ρωσικό LPG για πρώτη φορά στην Ινδία

165
Ρωσικό LPG για πρώτη φορά στην Ινδία

Η μεγαλύτερη εταιρεία πετροχημικών της Ρωσίας, Sibur, αναμένεται εντός του Μαΐου να προμηθεύσει για πρώτη φορά την Ινδία με δύο φορτία LPG, σε μια προσπάθεια της Μόσχας να στραφεί σε νέες αγορές, καθώς η ζήτηση στην Ευρώπη έχει μειωθεί αισθητά λόγω του Covid-19.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις από τον Μάρτιο και κατά συνέπεια η ζήτηση για LPG, που χρησιμοποιείται ως καύσιμο κίνησης, έχει συρρικνωθεί.

Απεναντίας στην Ινδία η ζήτηση παραμένει ακμαία και αυξάνεται, καθώς, παρά την υπάρχουσα κρίση, το LPG κερδίζει έδαφος ως πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό, οι πωλήσεις LPG στην Ινδία αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 1,9% συγκριτικά με τα επίπεδα Φεβρουαρίου, στους 2,31 εκατ. τόνους.

Μάλιστα οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη Μαρτίου ότι θα προσφέρουν δωρεάν αέριο σε φτωχά νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέλιξη που ωθεί προς τα επάνω τη ζήτηση για LPG.

Σύμφωνα με το Reuters, δύο LPG carriers ξεκίνησαν από ρωσικά λιμάνια στις 18 και 21 Απριλίου αντίστοιχα με τελικό προορισμό το ινδικό λιμάνι Nhava Sheva κοντά στη Βομβάη. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Sibur παρήγαγε 6,45 εκατ. τόνους LPG, εκ των οποίων περίπου το 50% εξήχθη στις διεθνείς αγορές.

Φωτό: Adam Hles/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.