Ταϊλάνδη: Η ξηρασία απειλεί τη βιομηχανία ζάχαρης

Ταϊλάνδη: Η ξηρασία απειλεί τη βιομηχανία ζάχαρης

99
Ταϊλάνδη: Η ξηρασία απειλεί τη βιομηχανία ζάχαρης

Με την Ταϊλάνδη να αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων σαράντα ετών, η παραγωγή ζάχαρης της χώρας βαίνει μειούμενη φέτος, ασκώντας πιέσεις στην εγχώρια βιομηχανία και ενισχύοντας τις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Βιομηχανίας, τα κόστη παραγωγής ζάχαρης στην Ταϊλάνδη έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ η μειωμένη προσφορά ζαχαροκάλαμων ωθεί προς τα επάνω τις τιμές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, η παραγωγή ζάχαρης της ασιατικής χώρας κυμαίνεται στους 80 εκατ. τόνους έναντι παραγωγής 130,97 εκατ. τόνων την περσινή χρονιά.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο παραγωγό ζάχαρης του κόσμου και τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πίσω από τη Βραζιλία. Διαθέτει 57 εργοστάσια με ημερήσια παραγωγική ικανότητα 983.587 τόνων, ενώ η φύτευση πραγματοποιείται σε 47 επαρχίες.

Το σκηνικό είναι ίδιο στην Ινδία, με την ξηρασία να απειλεί τις καλλιέργειες, ενώ και στη Βραζιλία οι παραγωγοί στρέφονται στην παραγωγή αιθανόλης λόγω της ξηρασίας.

Φωτό: Francis R. Malasic/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.