Λιμάνι Αμβούργου: Η Γερμανία δεν θα ξεμείνει από χαρτί υγείας

Λιμάνι Αμβούργου: Η Γερμανία δεν θα ξεμείνει από χαρτί υγείας

224
Λιμάνι Αμβούργου: Η Γερμανία δεν θα ξεμείνει από χαρτί υγείας

Τον γύρο διεθνών ΜΜΕ έχουν κάνει οι εικόνες ανθρώπων που σπεύδουν να αγοράσουν χαρτί υγείας ενώ μαίνεται η πανδημία, με αποτέλεσμα πολλά ράφια σούπερ μάρκετ να παραμένουν προσωρινά άδεια. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Αρχή του λιμένα του Αμβούργου επιχειρεί να σκιαγραφήσει πώς λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων χαρτιού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης σαν αυτή που βιώνουμε.

Στη Γερμανία η κατάσταση δεν διαφέρει συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τα καταστήματα λιανικής και τις βιομηχανίες παραγωγής ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής να καταγράφουν αυξημένη καταναλωτική κίνηση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, η DM, η ζήτηση για χαρτί υγείας είναι αυτή την περίοδο σημαντικά αυξημένη. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Αρχής του γερμανικού λιμένα, η συνολική κατανάλωση στη Γερμανία θα παραμείνει σε ίδια επίπεδα, με την German Pulp and Paper Association (VDP) να αναμένει ότι το προσεχές διάστημα η ζήτηση θα υποχωρήσει, αφού θα μετριαστεί ο πανικός γύρω από τον Covid-19. «Αυτό που θα παραμείνει είναι η αυξημένη επαγρύπνηση των καταναλωτών για προσωπική φροντίδα και υγιεινή», τονίζει ο επικεφαλής της VDP, Martin Krengel, στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Την ίδια ώρα, οι ροές και οι προμήθειες τέτοιων αγαθών παραμένουν ανεπηρέαστες, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις διεθνώς. Και οι μονάδες παραγωγής όμως, ιδίως χαρτικών, παραμένουν στην πρώτη γραμμή για την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων τους εν μέσω υψηλής κατανάλωσης, με την προτεραιότητα βέβαια να δίνεται στην ασφάλεια των εργαζομένων τους. Στο πλαίσιο αυτό, Essity, Zewa και Tempo ανακοίνωσαν ότι έχουν αυξήσει την παραγωγή τους, ενώ η Bartels-Langness τροφοδοτεί 1.500 καταστήματα λιανικής και περίπτερα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, τα καταστήματα λιανικής παραγγέλνουν χαρτί για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα, καθώς δεν αποτελεί ευπαθές προϊόν, όπως για παράδειγμα τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ουσιαστικές ελλείψεις. Στην ανακοίνωση σημειώνεται τέλος ότι παραγωγοί, προμηθευτές, καταστήματα λιανικής και logistics θα εγγυηθούν την ομαλή ροή τέτοιων εμπορευμάτων στη Γερμανία προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη βραχυχρόνια ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.