Με το βλέμμα στο LNG και η Αργεντινή

Με το βλέμμα στο LNG και η Αργεντινή

133
Με το βλέμμα στο LNG και η Αργεντινή

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής YPF ανακοίνωσε την κατ’ αρχήν συμφωνία με την αμερικανική Excelerate Energy προκειμένου να ναυλώσει πλοία LNG, ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές της στις διεθνείς αγορές, λόγω και της υπερβάλλουσας προσφοράς από την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

Η συμφωνία θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020, και οι φορτώσεις θα γίνονται από πλωτό τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου στη Bahia Blanca, ένα λιμάνι στα νότια του Μπουένος Άιρες.

Η εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου της Αργεντινής κυμαίνεται από 100 εκατ. κ.μ./ημέρα κατά τους θερινούς μήνες (Οκτώβριο με Απρίλιο) έως 140-160 εκατ. κ.μ./ημέρα κατά τους ψυχρούς μήνες (Μάιο με Σεπτέμβριο). Η εθνική παραγωγή ανέρχεται σε περίπου 132 εκατ. κ.μ./ημέρα παρέχοντας τη δυνατότητα για εξαγωγές της πλεονάζουσας προσφοράς.

Η YPF ευελπιστεί να αυξηθούν οι πωλήσεις LNG προς την Βραζιλία, την Ουρουγουάη και τη Χιλή, ενώ έως τα τέλη του έτους θα δώσει στη δημοσιότητα το πενταετές επενδυτικό πλάνο, το οποίο μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την αύξηση της παραγωγής LNG και την κατασκευή αγωγού δυναμικότητας 40 εκατ. κ.μ./ημέρα, προκειμένου να επεκταθεί και στις αγορές της Ασίας.

Φωτό: ArZoeMie/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.