O Bureau Veritas συμμαχεί με την International Windship Association

O Bureau Veritas συμμαχεί με την International Windship Association

129
O Bureau Veritas συμμαχεί με την International Windship Association

Ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas αποτελεί το νέο μέλος του International Windship Association (IWSA), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η IWSA, βασικός τομέας εστίασης του Bureau Veritas είναι η υποστήριξη της ασφάλειας και των νέων τεχνολογιών, όπως η χρήση της αιολικής ενέργειας στη ναυτιλία και γι’ αυτό ο γαλλικός νηογνώμονας αναμένεται ότι θα αποτελέσει έναν μεγάλο «σύμμαχο» του IWSA ως προς την επίτευξη των στόχων του.

Το IWSA αποτελεί έναν μη φιλανθρωπικό οργανισμό, διάρκειας πέντε ετών, ο οποίος προωθεί την χρήση της αιολικής ενέργειας ως μια αξιόπιστη, βιώσιμη και οικονομική λύση πρόωσης για τα εμπορικά πλοία.

Να σημειωθεί ότι η Louis Dreyfus Armateurs αλλά και η K Line αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών που χρησιμοποίησαν την αιολική ενέργεια ως πηγή πρόωσης των πλοίων τους καθώ πρόσφατα συνεργάστηκαν με την Airseas για την τοποθέτηση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος υπερμεγέθους «χαρταετού» στην πλώρη πλοίων τους.

Φωτό: Wind-ship.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.