Νέα εποχή για το λιμάνι της Λεμεσού

Νέα εποχή για το λιμάνι της Λεμεσού

246
Νέα εποχή για το λιμάνι της Λεμεσού

Η DP World Limassol, η οποία πριν από τρία χρόνια ανέλαβε την διαχείριση του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι της Λεμεσού, προχωρώντας συγχρόνως και σε εργασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προβεί σε νέες επενδύσεις με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του λιμένα.

Από τότε που ανέλαβε την διαχείριση του τερματικού σταθμού εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων εκτιμάται ότι η DP World Limassol έχει υποδεχθεί πάνω από 180.000 επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2019 αναμένεται ότι θα έχει εξυπηρετήσει πάνω από 30 κρουαζιερόπλοια.

Να σημειωθεί ότι ο τερματικός σταθμός κρουαζιέρας της DP World στο λιμάνι της Λεμεσού βραβεύτηκε ως «Most Efficient Cruise Terminal», στο πλαίσιο των MedCruise Awards που έλαβαν χώρα πρόσφατα στην Γένοβα.

Επιπλέον, στο τμήμα του λιμανιού της Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της DP World Limassol, δημιουργήθηκε πρόσφατα μια βάση όπου παρέχονται υπηρεσίες εφοδιαστικής υποστήριξης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Πρόκειται για έναν τομέα πολλαπλών χρήσεων, στον οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μία αποβάθρα μήκους 430 μ., καθώς και αποθηκευτικοί χώροι, με στόχο την υποστήριξη υπεράκτιων δραστηριοτήτων γεώτρησης υδρογονανθράκων.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.