Με πλώρη το 2020

Με πλώρη το 2020

340
Με πλώρη το 2020

Έξι μήνες πριν τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός για το Sulphur Cap 2020, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εξέδωσε ενημερωμένες οδηγίες με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υιοθέτηση των επικείμενων περιβαλλοντικών κανονισμών.

Ο γενικός γραμματέας του ICS, κ. Guy Platten, επεσήμανε ότι οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να έχουν θετική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην ανθρώπινη υγεία, προσθέτοντας ότι οι νέες ενημερωμένες οδηγίες του ICS ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες αποφάσεις του IMO αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την ποιότητα και ασφάλεια των ναυτιλιακών καυσίμων, καθώς και την καταγραφή μη διαθεσιμότητας καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του ICS, οι ενημερωμένες οδηγίες στοχεύουν να βοηθήσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και τα πλοία του στόλου τους, να αντιμετωπίσουν ή και να αποφύγουν δυσκολίες κατά την επιθεώρηση των πλοίων από τα κατά τόπους Port State Controls. Παράλληλα, οι οδηγίες του ICS θα συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των πρακτικών δυσκολιών που απορρέουν από την επιλογή ενός μεγάλου εύρους συμβατών για τα πλοία καυσίμων.

Ο κ. Platten επεσήμανε ότι παραμένει η ανησυχία αναφορικά με την διαθεσιμότητα ασφαλών καυσίμων, καθώς και με τις προκλήσεις που απορρέουν από την χρήση τους. Όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας του ICS είναι αναγκαίο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (κυβερνήσεις, πετρελαιοπαραγωγοί, υπεύθυνοι για τον εφοδιασμό των ναυτιλιακών καυσίμων) να ενισχύσουν στο υπερδιπλάσιο τις προσπάθειές τους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις καύσιμα θα είναι διαθέσιμα και προσιτά από όλα τα πλοία σε κάθε λιμάνι παγκοσμίως.

Οι ενημερωμένες οδηγίες, οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα συνεργασίας του ICS με την ECSA και την ASA, βρίσκονται στον σύνδεσμο.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.