Μία νέα κοινοπραξία δημιουργείται

Μία νέα κοινοπραξία δημιουργείται

281
Μία νέα κοινοπραξία δημιουργείται

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία K Line μαζί με τις ταϊβανέζικες εταιρείες U-Ming Marine Transport Corporation και Kuang Ming Shipping Corporation, καθώς και την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν «Taiwan Power Company» (Taipower), προχωρούν στην δημιουργία μίας νέας κοινοπραξίας. Η τελευταία θα έχει υπό την διαχείρισή της πλοία, τα οποία θα μεταφέρουν άνθρακα και LNG προς την Taipower για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η νέα κοινοπραξία θα έχει έδρα στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2020.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η U-Ming, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας κοινοπραξίας θα ανέλθει στα $32,3 εκατ., με την Taipower να κατέχει το 40% των μετοχών της κοινοπραξίας, την U- Ming το 32,5%, την Kuang Ming το 20% και την K Line το 7,5%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την νέα κοινοπραξία η K Line αναμένεται να παρέχει την τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την διαχείριση των πλοίων και την ασφαλή λειτουργία τους.
Στόχος της κοινοπραξίας, σύμφωνα με την U-Ming, είναι η αξιοποίηση των τεχνικών και επιχειρηματικών γνώσεων απ’ όλα τα συνεργαζόμενα μέρη προκειμένου να ενδυναμωθεί η μεταφορά ενεργειακών αγαθών με σκοπό την ομαλή τροφοδοσία της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και, επίσης, να βελτιωθεί η λειτουργική αποδοτικότητα αλλά και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος κατά τις εν λόγω μεταφορές.

Φωτό: K Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.