Παναγιώτης & Θάνος Καραντζιάς: H ναυτιλία αγαπά το γκολφ

Παναγιώτης & Θάνος Καραντζιάς: H ναυτιλία αγαπά το γκολφ

370
Παναγιώτης & Θάνος Καραντζιάς: H ναυτιλία αγαπά το γκολφ

Οι Παναγιώτης και Θάνος Καραντζιάς, αναγνωρισμένοι Έλληνες PGA golfers, διοργανωτές του «Greek Maritime Golf Event» και εκπρόσωποι της Golf Events 18, μιλούν στα Ναυτικά Χρονικά για τις ιδιαιτερότητες του Golf ως άθλημα, το όραμα τους πίσω από το Greek Maritime Golf Event, αλλά και για τη σχέση του Golf με τη ναυτιλία.

Ε: Ποιος είναι ο σκοπός του Greek Maritime Golf Event;

A: Το “Greek Maritime Golf Event”, αποτελεί το κορυφαίο τουρνουά γκολφ για την ναυτιλιακή κοινότητα και απευθύνεται αποκλειστικά σε διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας. Το τουρνουά έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των εκπροσώπων της ναυτιλίας. Τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα του γκολφ, ενώ τους παρέχει τη δυνατότητα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, να μπορέσουν να αθληθούν, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να περάσουν χρόνο με τους συνεργάτες τους. Το “Greek Maritime Golf Event” γίνεται όπως πάντα για καλό σκοπό. Φέτος η ναυτιλιακή κοινότητα, «αγκάλιασε» τον καλό σκοπό της διοργάνωσης και στήριξε έμπρακτα την ένωση «Μαζί για το Παιδί», τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, όσο και στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων. Το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε η διοργάνωση και θα διατεθεί στην Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» έφτασε τα 6.325 ευρώ.

E: Πως το γκολφ συνδέεται με τη ναυτιλία;

A: Το γκολφ μπορεί να είναι ένα ευγενές άθλημα, απευθύνεται όμως σε όλους. Στην καθημερινότητα μας και στα μαθήματα που κάνουμε στο γκολφ Γλυφάδας συναντούμε πολύ κόσμο που εκφράζει το ενδιαφέρον του για να ξεκινήσει να παίζει γκολφ. Έτσι διαπιστώσαμε και την αγάπη της ναυτιλίας για το γκολφ και έτσι προέκυψε και η ιδέα για το συγκεκριμένο τουρνουά. Πολλοί από τους πελάτες που έχουμε στο γκολφ, προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας. Το γκολφ σαν άθλημα άλλωστε έχει πολλά θετικά στοιχεία που μπορεί κανείς εύκολα να τα αναγνωρίσει. Μεταξύ άλλων έχει πολλαπλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία,περιλαμβάνει το στοιχείο της ευγενούς άμιλλας όταν αγωνίζεσαι, σε φέρνει σε επαφή με ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύεις σε γήπεδα και resorts σε όλο τον κόσμο.

4_Greek Maritime Golf Event_Joe Arlauckas-Thanos Karantzias-Alexandra Martinou-Panagiotis Karantzias_by Charis Akriviadis

E: Ποια είναι η δυναμική του γκολφ στην Ελλάδα σήμερα;

A: Το γκολφ στην Ελλάδα αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο. Αρκετοί είναι αυτοί που συνδυάζουν το άθλημα του γκολφ με τις διακοπές τους, άλλοι το αντιμετωπίζουν ερασιτεχνικά ως μια μορφή άθλησης, άσκησης και εκτόνωσης και άλλοι ασχολούνται επαγγελματικά και συμμετέχουν σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Το κλίμα της Ελλάδας είναι τέτοιο που επιτρέπει την άσκηση του αθλήματος κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά και οι υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις γκολφ και τα τοπία μοναδικής ομορφιάς που έχουμε στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.