Σε υψηλά τεσσάρων ετών οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλά τεσσάρων ετών οι τιμές του πετρελαίου

128
Σε υψηλά τεσσάρων ετών οι τιμές του πετρελαίου

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών έφτασαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου αφότου η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης του OPEC, απέκλεισαν την πιθανότητα για άμεση αύξηση της παραγωγής τους παρά την προτροπή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επέλθει αύξηση στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Οι τιμές του Light Crude Oil τύπου Brent σημείωσαν αύξηση κατά 2,7%, αγγίζοντας τα $80,94/βαρέλι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκφράζουν απροθυμία για αύξηση της παραγωγής τους, εκτιμάται ότι θα σημειωθούν «κενά» στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιραν, αλλά και αυξημένες τιμές του πετρελαίου τους επόμενους τρεις με έξι μήνες.

Hγέτιδες εταιρείες στον χώρο εμπορίας καυσίμων, όπως η Trafigura και η Mercuria, δήλωσαν ότι οι τιμές του πετρελαίου Brent θα μπορούσαν να αγγίξουν τα $90/βαρέλι έως τα ερχόμενα Χριστούγεννα αλλά και τα $100/βαρέλι στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.