Η σημασία της τεχνολογίας blockchain στην βιομηχανία των logistics

Η σημασία της τεχνολογίας blockchain στην βιομηχανία των logistics

208
Η σημασία της τεχνολογίας blockchain στην βιομηχανία των logistics

Η Associated British Ports (ABP), η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή τερματικών σταθμών λιμένων του Ηνωμένου Βασιλείου, υπέγραψε συμφωνία με την Marine Transport International (MTI), για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού προγράμματος στην Ευρώπη που θα εξετάζει την εφαρμογή τεχνολογίας blockchain με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των λιμένων.

Η ABP διαχειρίζεται 21 λιμένες στο Ην. Βασίλειο, από τους οποίους εκτιμάται ότι διακινείται το 25% των θαλάσσιων μεταφορών από και προς την χώρα. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την εύρεση λύσης προκειμένου οι μεταφορές να διεξάγονται πιο γρήγορα και ομαλά μέσω των υπό διαχείριση λιμένων της εταιρείας.

Ο εμπορικός διευθυντής της ABP, κ. Skibsted Nielsen, ανέφερε ότι «διαχειριζόμαστε περίπου 100 εκατ. τόνους φορτίου ετησίως, οπότε αποτελούμε μία σημαντική πύλη για την εφοδιαστική αλυσίδα των πελατών μας και στόχος μας είναι μέσω της συμφωνίας μας με την MTI να βελτιώσουμε την ροή της συγκεκριμένης εφοδιαστικής αλυσίδας».

Φωτό: uk-ports.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.