Ο πρώτος τερματικός σταθμός εισαγωγών LNG του Μπαγκλαντές

Ο πρώτος τερματικός σταθμός εισαγωγών LNG του Μπαγκλαντές

103
Ο πρώτος τερματικός σταθμός εισαγωγών LNG του Μπαγκλαντές

Ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG (FLNG), Moheshkhali , ο οποίος βρίσκεται στον Κόλπο της Βεγγάλης και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη μονάδα εισαγωγών LNG του Μπαγκλαντές, ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Excelerate Energy Bangladesh Limited την Τετάρτη 22 Αυγούστου.

Η μονάδα ξεκίνησε την παράδοση φυσικού αερίου στην περιοχή της Chittagong του Μπαγκλαντές σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρώτη παραλαβή φυσικού αερίου από τις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι το project ολοκληρώθηκε ουσιαστικά 25 μήνες μετά την έγκριση των σχετικών αδειών με τον κρατικό ενεργειακό κολοσσό του Μπαγκλαντές,  Petrobangla, να προσβλέπει στην τροφοδοσία LNG από τις διεθνείς αγορές και στην αύξηση της εγχώριας προσφοράς κατά 20%.

Η Excelerate θα αποτελέσει την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του νέου τερματικού σταθμού για 15 χρόνια ενώ εν συνεχεία τόσο η ιδιοκτησία όσο και η διαχείρισή του θα περάσουν στα χέρια της Petrobangla.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενεργειακές ανάγκες διαρκώς αυξάνονται για τον κοιμώμενο γίγαντα της Ινδικής χερσονήσου μιας και ο πληθυσμός του γνωρίζει ραγδαία αύξηση και έχει ανέλθει πλέον στα 167 εκατ. κατοίκους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.