Αυξάνεται ο στόλος containerships της Ship Finance International

Αυξάνεται ο στόλος containerships της Ship Finance International

105
Αυξάνεται ο στόλος containerships της Ship Finance International

H νορβηγικών συμφερόντων Ship Finance International ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Αυγούστου ότι συμφώνησε για την εξαγορά τριών μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία αναμένεται να χρονοναυλωθούν με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση τα εν λόγω πλοία ναυπηγήθηκαν το 2015, έχουν «οικολογική συνείδηση» ενώ η χωρητικότητας τους αγγίζει περί τα 10.600 ΤΕU έκαστο. Η εταιρεία ωστόσο δεν αποκάλυψε το κόστος αγοράς των πλοίων ενώ τόνισε ότι αναμένει την παραλαβή τους σύντομα.

Από την άλλη πλευρά οι συμφωνίες ναύλωσης αφορούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών με την επέκταση των συμφωνιών έως και τα δέκα έτη να έγκειται στην διακριτική ευχέρεια των ναυλωτών.

Ο Ole B. Hjertaker, CEO της Ship Finance Management AS, σημείωσε ότι η εξαγορά των πλοίων αυτών αντανακλά την ικανότητα της εταιρείας για διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος να αναφερθεί ότι τα τρία αυτά πλοία έρχονται να προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο των 85 πλοίων της ,εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Ship Finance (12 tankers, 22 bulkers, 42 containerships και 9 μονάδες εξόρυξης).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.