Νέο έργο LNG στο Ομάν με γαλλική υπογραφή

Νέο έργο LNG στο Ομάν με γαλλική υπογραφή

40
Νέο έργο LNG στο Ομάν με γαλλική υπογραφή
Φωτό αρχείου

Κατά την επίσκεψή του στη Μουσκάτ στις 21 Απριλίου, ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, συναντήθηκε με την Α.Ε. Sultan Haitham bin Tariq Al Said και την Α.Ε. Eng. Salim bin Nasser Al Aufi, υπουργό Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, επιβεβαιώνοντας τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ της TotalEnergies και του Σουλτανάτου του Ομάν.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, ο Patrick Pouyanné και ο Mulham Basheer Al Jarf, πρόεδρος της OQ, της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ομάν, ανακοίνωσαν την τελική επενδυτική απόφαση (FID) του έργου Marsa LNG.

Η TotalEnergies είχε υπογράψει συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA) με την Oman LNG για την παραλαβή 0,8 εκατ. τόνων LNG για δέκα χρόνια από το 2025, καθιστώντας τον γαλλικό κολοσσό έναν από τους κύριους προμηθευτές της παραγωγής της Oman LNG.

marsa lng

Τέλος, η TotalEnergies (49%) και η OQ Alternative Energy (51%), η κρατική εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ισχύος έως 800 MW, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού έργου 300 MW που θα τροφοδοτεί το Marsa LNG.

total oman

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.