Αντιδρούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί στην κλιματική αλλαγή

Αντιδρούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί στην κλιματική αλλαγή

144
Αντιδρούν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί στην κλιματική αλλαγή

Η Petrobras, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Oil and Gas Climate Initiative (OGCI). Το Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) αποτελεί μία εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν πετρελαϊκοί και ενεργειακοί κολοσσοί προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη νοοτροπία της εν λόγω βιομηχανίας και να «αντιδράσει» στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Στην πρωτοβουλία αυτήν συμμετέχουν προς το παρόν η BP, η CNPC, η Eni, η Pemex, η Repsol, η Saudi Aramco, η Shell, Statoil και η Total, οι οποίες συνεργάζονται για την ανάληψη δράσεων προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Η συμμετοχή της Petrobras στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η εξόρυξη, η παραγωγή, η διύλιση και η μεταφορά πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου, έχοντας παρουσία σε 19 χώρες και απασχολώντας 70.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο.

Ο κ. Bob Dudley, ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας OGCI και διευθύνων σύμβουλος της BP, επεσήμανε ότι η συμμετοχή της Petrobras δίνει τη δυνατότητα στην εν λόγω πρωτοβουλία να επεκταθεί και σε μία νέα γεωγραφική αγορά, όπως είναι αυτή της Ν. Αμερικής.

Η πρωτοβουλία OGCI δημιουργήθηκε το 2014 και απαριθμεί 10 μέλη μαζί με την Petrobras. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των μελών της αντιπροσωπεύει πάνω από το ¼ της παγκόσμιας παραγωγής, οπότε η δύναμη που διαθέτει είναι αρκετά μεγάλη για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Φωτό: petrobras.com.br

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.