Αυξημένη διακίνηση φορτίων από τους λιμένες της Ν. Κορέας

Αυξημένη διακίνηση φορτίων από τους λιμένες της Ν. Κορέας

43
Αυξημένη διακίνηση φορτίων από τους λιμένες της Ν. Κορέας

Οι λιμένες της Ν. Κορέας σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 4,1% αναφορικά με τον όγκο του φορτίου που διαχειρίστηκαν κατά την διάρκεια του 2017, συγκριτικά με το 2016. Συγκεκριμένα ο όγκος που διαχειρίστηκαν συνολικά τα λιμάνια ανήλθε σε 1,57 δις τόνους με τους λιμένες του Busan, της Gwangyang και της Incheon να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στον όγκο του φορτίου που διαχειρίστηκαν το περασμένος έτος, κατά 10,5%, κατά 3,1% και κατά 2,4%, αντίστοιχα.

Η αύξηση που καταγράφηκε στον όγκο του διαχειριζόμενου φορτίου οφείλεται στις αυξημένες εξαγωγές οχημάτων (14,4%) από τα λιμάνια της Ν. Κορέας, καθώς και στις αυξημένες εισαγωγές άνθρακα (11,6%) από τους συγκεκριμένους λιμένες το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Ministry of Oceans and Fisheries της χώρας, σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μείωση κατά 35,9% και 12,8% καταγράφηκε στη διακίνηση άμμου και χάλυβα, αντίστοιχα, από τα λιμάνια της Ν. Κορέας.

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό του Busan, διαχειρίστηκε 400,5 εκατ. τόνους, ακολουθώντας το λιμάνι της Gwangyang με 291, 8 εκατ. τόνους και το λιμάνι του Ulsan με 202,3 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.