Η ABB εξαγοράζει την Tekomar

    109
    Η ABB εξαγοράζει την Tekomar

    Η εταιρεία ABB Turbo Systems Ltd. έχει υπογράψει μια συμφωνία για την εξαγορά της Tekomar Group Ltd., η οποία εδρεύει στην Ελβετία. Η ΑΒΒ θα αναλάβει την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής λύσης της Tekomar για συστήματα ανάλυσης και συμβουλευτικά συστήματα που αφορούν τις μηχανές, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες την επίτευξη καλύτερων αποδόσεων.

    Η εξαγορά αυτή, η οποία αναμένεται να κλείσει κατά το 4ο τρίμηνο του 2017, θα επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών του ABB AbilityTM, προωθώντας τις δυνατότητες της ΑΒΒ στον τομέα της μοντελοποίησης και της ανάλυσης επιδόσεων.

    Η επέκταση του ψηφιακού χαρτοφυλακίου της ΑΒΒ θα περιλαμβάνει μια λύση παρακολούθησης της απόδοσης της πρόωσης που επικεντρώνεται στις δίχρονες κύριες μηχανές, καθώς και στις εφαρμογές βοηθητικών κινητήρων.

    Η λύση αυτή θα ενσωματωθεί στο καθιερωμένο σύστημα βελτιστοποίησης πλοίων της ΑΒΒ, επιτρέποντας έτσι στις εταιρείες διαχείρισης πλοίων να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες των πλοίων τους και να αυξάνουν την απόδοση του στόλου τους. Επιπλέον, προσφέρει μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συνεργάζονται με τους κατασκευαστές των μηχανών.

    Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Tekomar, η ΑΒΒ εξελίσσει περαιτέρω τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία και την λειτουργία των πλοίων, με σκοπό να παρέχει πρόσθετα οφέλη στους  πελάτες της.

    Φωτό: abb.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.