Νέες εταιρείες εισέρχονται στην αγορά του dry

Νέες εταιρείες εισέρχονται στην αγορά του dry

578
Νέες εταιρείες εισέρχονται στην αγορά του dry

Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές επισημαίνουν την προτίμηση των πλοιοκτητών προς πλοία μικρής χωρητικότητας, υπάρχουν διεθνείς παίκτες που μεταστρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τα μεσαίου και τα μεγάλου μεγέθους πλοία.

Η ναυτιλιακή εταιρεία GoodBulk Ltd., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία CarVal Investors για την απόκτηση έως και 13 πλοίων κατηγορίας Capesize, από εταιρείες- πελάτες της δεύτερης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ο Πρόεδρος και CEO της GoodBulk, John Michael Radziwill, σχολίασε ότι η συνεργασία της εταιρείας με την CarVal Investors θα συμβάλει περαιτέρω στον στόχο της εταιρείας να οικοδομήσει μια βάση για επενδύσεις σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Από την πλευρά της CarVal Investors, επικεφαλής επενδυτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ιδρυτές και η διοίκηση της GoodBulk αποτελούν ένα καλό παράδειγμα ενοποίησης στην αγορά των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, η οποία είναι ιδιαίτερα κατακερματισμένη την τελευταία περίοδο.

Η GoodBulk, με έδρα στο Μονακό, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και αποτελεί μια νέα ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει στόλο μόνο από μεταχειρισμένα bulk carriers, χωρητικότητας 50.000 έως 210.000 DWT, τα οποία να πληρούν τα πρότυπα υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον η Goodbulk στοχεύει σε προσέλκυση επενδυτών και funds που έχουν εμπειρία στην αγορά των dry bulk carriers.

Ο όμιλος διαθέτει 12 dry bulk carriers, εκ των οποίων 2 Supramaxes, 1 Panamax και 9 Capesizes.

Φωτό: goodbulk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.