Η Ινδία ναυπηγεί το πρώτο της επιβατηγό πλοίο Ro-Ro

    88
    Η Ινδία ναυπηγεί το πρώτο της επιβατηγό πλοίο Ro-Ro

    Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να ναυπηγηθεί το πρώτο επιβατηγό Ro-Ro στην χώρα, ως μέρος ενός έργου που στόχο έχει να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού μεταξύ των λιμένων Ghogha και Dahej, που βρίσκονται στην πολιτεία Gujarat της δυτικής Ινδίας.

    Σύμφωνα με την «Essar Projects», την εταιρεία που αποτελεί τον κύριο εργολάβο του έργου, ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ των δύο λιμένων αναμένεται πως θα μειωθεί από 7 ώρες σε 2,5.

    Το νέο επιβατηγό Ro-Ro, μεταφορικής ικανότητας 500 επιβατών και 100-150 οχημάτων ανά δρομολόγιο, θα διαπλέει τον Κόλπο του Khambhat που βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο Saurashtra και το νότιο Gujarat.

    Το πλοίο αναμένεται να εκτελεί δρομολόγια τέσσερις φορές ημερησίως.

    Το έργο που έχει αναλάβει η Essar Projects, περιλαμβάνει την κατασκευή τερματικών σταθμών για πλοία κατηγορίας Ro-Ro και την κατασκευή υπεράκτιας υποδομής στα λιμάνια Dahej και Ghogha για την κατάλληλη υποστήριξη του έργου.

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της Essar Projects τόνισε ότι το πλοίο θα μπορεί να εξυπηρετεί την τακτική γραμμή ακόμα και με την ύπαρξη ακραίων καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι πρόκειται για την πρώτη τακτική γραμμή στη Νότια Ασία, η οποία θα εξυπηρετείται με επιβατηγό Ro-Ro.

    Το έργο έχει τεράστια σημασία για την χώρα. Η Ινδία αφενός ενισχύει τις θαλάσσιες εσωτερικές μεταφορές της και αφετέρου δίνει ώθηση στην ανάπτυξη μιας τοπικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Η χώρα ήδη προσπαθεί με ενέργειές της να εφαρμόσει προοπτικές ανταγωνισμού του ινδικού νηολογίου.

    Την τελευταία περίοδο η κυβέρνηση της Ινδίας προχωρά εντατικά τα σχέδια για την ανάπτυξη του δικτύου εσωτερικής ναυσιπλοΐας της χώρας.

    Φωτό: Gujarat Maritime Board

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.