Προσάραξε Φ/Γ πλοίο στην Θεσσαλονίκη

  1237
  Προσάραξε Φ/Γ πλοίο στην Θεσσαλονίκη
  Φώτο αρχείου/ΑΠΕ ΜΠΕ/Α. Λάβδας

  Εχθές το βράδυ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”ELENA TOPIC”, σημαίας Λιβερίας, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής ”ΠΑΛΙΟΜΑΝΑΣ” του κόλπου Θεσσαλονίκης, με επιβαίνοντες είκοσι (20) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

  Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ρυμουλκά λιμένα με τη συνδρομή των οποίων το ”ELENA TOPIC” αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Θεσσαλονίκης όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

  Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Θεσσαλονίκης για λιμένα Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του”ELENA TOPIC” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.