Αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

Αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

85
Αύξηση προβλέπεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017 θα ανέλθει σε 97,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την τελευταία έκθεση της International Energy Agency (IEA) τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 100.000 βαρέλια/ημέρα, συγκριτικά με την έκθεσή της τον περασμένο Αύγουστο.

Η IEA εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί μέσα στο 2017 κατά 1,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με την αντίστοιχη ζήτηση του 2016.

Η έκθεση του Σεπτεμβρίου της IEA ανέφερε επίσης ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου ανήλθαν σε 3,016 δις βαρέλια, σχεδόν αμετάβλητα συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η έκθεση της IEA ανέφερε ότι μέσα στο 2018 αναμένεται η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 100.000 βαρέλια/ημέρα και να φτάσει τα 99,1 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση.

Σύμφωνα με την έκθεση της IEA, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ενισχύεται από την ισχυρή ζήτηση πετρελαίου από τις χώρες μέλη του OPEC, οι οποίες αποτέλεσαν τον βασικό παράγοντα της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης του πετρελαίου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Από πλευράς προσφοράς πετρελαίου, η παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο, ενώ μικρότερη από την αναμενόμενη επίδραση διαδραμάτισε  στην παραγωγή του αμερικάνικου πετρελαίου ο τυφώνας Χάρβεϊ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.