Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Κίνας-Μεξικού (;)

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Κίνας-Μεξικού (;)

37
Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Κίνας-Μεξικού (;)

Περαιτέρω άνοιγμα προς το Μεξικό κάνει η Κίνα με στόχο να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο Κινέζος πρέσβης στο Μεξικό ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

«Το Μεξικό αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Κίνας στη Λατινική Αμερική, ενώ αντίστοιχα η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για το Μεξικό. Οι εμπορικές αυτές συμφωνίες είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ενισχυθούν» δήλωσε ο κ. Qiu Xiaoqi, και συνέχισε λέγοντας ότι «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα μπορούσε να είναι επωφελής και για τις δύο χώρες», μιλώντας σε εκδήλωση Πανεπιστήμιου της Πόλης του Μεξικού για τα 20 χρόνια από την ενσωμάτωση του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

Σαν παράδειγμα ο Κινέζος πρέσβης ανέφερε τις σχέσεις του Μεξικού με το Χονγκ Κονγκ. οι οποίες παρουσιάζουν συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Φωτό: xinhuanet.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.