Συνεργασία ΟΛΠ με Shanghai International Port Group

Συνεργασία ΟΛΠ με Shanghai International Port Group

107
Συνεργασία ΟΛΠ με Shanghai International Port Group

Σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) υπεγράφη σήμερα Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και του Shanghai International Port Group, του μεγαλύτερου εμπορικού λιμένος στον κόσμο. Το ΜοU υπεγράφη από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. και από τον κ. Chen Xuyuan, Πρόεδρο του Shanghai International Port Group.

Η κίνηση αυτή αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού. Οι τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο είναι οι εξής: Μελέτες Έργων, Εκπαίδευση Προσωπικού, Ανταλλαγή Πληροφοριών, Τεχνική Βοήθεια κ.ά. Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στενή συνεργασία στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών, που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για από κοινού συζητήσεις των δύο λιμένων με τις ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο τη περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Cosco Shipping Group και του Shanghai International Port Group.IMG_8723-

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, o Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων), κα Ράνια Αικατερινάρη, ο κ. Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Σαγκάη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping, Captain Xu Lirong.

Φωτό: ΟΛΠ Α.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.