Παραγγελίες αξίας $9,37 δις για τα κορεάτικα ναυπηγεία

Παραγγελίες αξίας $9,37 δις για τα κορεάτικα ναυπηγεία

162
Παραγγελίες αξίας $9,37 δις για τα κορεάτικα ναυπηγεία

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων τους, οι τρεις μεγαλύτεροι ναυπηγικοί όμιλοι της Νότιας Κορέας, η Hyundai Heavy Industries (HHI), η Samsung Heavy Industries (SHI) και η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) έχουν ξεκινήσει να βλέπουν πλέον σημάδια οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους έως τον περασμένο Μάιο οι τρεις ναυπηγικοί όμιλοι έχουν δεχτεί παραγγελίες συνολικής αξίας $9,37 δις. Η HHI, όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατό μας άρθρο, έχει δεχτεί παραγγελίες για 69 πλοία, συνολικής αξίας $3,8 δις.

Την ίδια περίοδο η SHI έχει συνάψει συμφωνίες, συνολικής αξίας $4,8 δις, για νέα πλοία καθώς και για πλωτή εξέδρα παραγωγής φυσικού αερίου.

H DSME μέσα στο τρέχον έτος έχει δεχτεί παραγγελίες για νέα πλοία, συνολικής αξίας $770 εκατ, συγκριτικά με τις παραγγελίες αξίας $130 εκατ. που είχε την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Στόχος της DSME αποτελεί μέσα στο 2017 να έχει εξασφαλίσει παραγγελίες συνολικής αξίας $5,5 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/BARBARA WALTON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.