Οι αερομεταφορές της Κίνας θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας

Οι αερομεταφορές της Κίνας θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας

61
Οι αερομεταφορές της Κίνας θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας

Σύμφωνα με την αμερικανική Boeing, η οποία αποτελεί για την Κίνα έναν από τους κορυφαίους παρόχους εμπορικών αεροσκαφών, για να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς αεροπορικών μεταφορών της τελευταίας μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα χρειαστούν χιλιάδες νέα επιβατικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Boeing (China Current Market Outlook – CMO), που αναφέρεται στις μεσο-μακροπρόθεσμες ανάγκες της κινεζικής αγοράς, και η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πεκίνο, σημειώνεται ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της Κίνας θα χρειαστούν συνολικά 6.810 νέα αεροσκάφη, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα $1,025 τρις.
Ο Randy Tinseth, αντιπρόεδρος του Marketing, Boeing Commercial Airplanes, με αφορμή την έκθεση τόνισε ότι «καθώς η Κίνα οδεύει προς μία πιο καταναλωτική οικονομία, οι αερομεταφορές θα κληθούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας», με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των Κινέζων που πραγματοποιούν ταξίδια τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για επαγγελματικούς. Και προσέθεσε ότι «καθώς τα ταξίδια και οι μεταφορές αποτελούν κομβικές υπηρεσίες, αναμένουμε να δούμε στην Κίνα μία αύξηση της επιβατικής κίνησης σε ετήσια βάση για τα επόμενα 20 χρόνια της τάξης του 6,4%».
Για τον Randy Tinseth τα αεροσκάφη 737 MAX 8, 787 Dreamliner και το νέας γενιάς αεροσκάφος 737-800 εμφανίζονται ως τα πλέον προτιμητέα για να καλυφθούν οι ανάγκες της κινεζικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Boeing για να καλυφθούν οι ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών για τα επόμενα 20 χρόνια θα χρειαστούν συνολικά 39.620 επιβατικά αεροσκάφη, με την αξία τους να αγγίζει τα $5,9 τρις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NARONG SANGNAK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.