Έρευνα για τα περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την αυξανόμενη γιγάντωση των...

Έρευνα για τα περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την αυξανόμενη γιγάντωση των πλοίων

75
Έρευνα για τα περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την αυξανόμενη γιγάντωση των πλοίων

Το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ΔΝΕ) σκοπεύει να εξετάσει τα πιθανά οικονομικά και περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την ολοένα αυξανόμενη γιγάντωση των πλοίων. Το ΔΝΕ εστιάζει στο ρόλο ορισμένων λιμενικών υπηρεσιών όπως η πλοήγηση, η ρυμούλκηση και η πρόσδεση και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει μία διεθνή έρευνα για το επίπεδο παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών σε διάφορους λιμένες και τερματικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση του κατά πόσον ακολουθούνται σωστές πρακτικές στην παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα αυτές που προτάθηκαν από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΕ με την ονομασία “Bridge Procedures Guide”.
Το ερωτηματολόγιο που έχει αναπτύξει το ΔΝΕ για την πραγματοποίηση της έρευνας θα διανεμηθεί στις εθνικές ενώσεις πλοιοκτητών που είναι μέλη του Επιμελητηρίου με σκοπό να διανεμηθεί στη συνέχει σε ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.smartsurvey.co.uk/s/ICSPilotageTowingMooringSurvey2016/

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ STP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.