Έμπρακτη και άμεση η απάντηση του Τζορτζ Σόρος για τη μεταναστευτική κρίση

Έμπρακτη και άμεση η απάντηση του Τζορτζ Σόρος για τη μεταναστευτική κρίση

277
Έμπρακτη και άμεση η απάντηση του Τζορτζ Σόρος για τη μεταναστευτική κρίση

Σύμφωνα με άρθρο του στο World Strret Journal o δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι θα προσφέρει 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων, ειδικά αυτών που καταφεύγουν από την Ασία προς την Ευρώπη.
Η σημαντικότατη φιλανθρωπική κίνηση αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είναι μια έμπρακτη και άμεση απάντηση του διάσημου επιχειρηματία στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία κάλεσε τις εταιρείες των ΗΠΑ να βοηθήσουν και να διευκολύνουν τη μεταναστευτική κρίση.
Ο κ. Soros, ιδρυτής του Ιδρύματος Ανοιχτή Κοινωνία, ανέφερε στο άρθρο του στην εφημερίδα “World Strret Journal” ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί στενά με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για να τον καθοδηγήσουν στις συγκεκριμένες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του.
Ο κ. Soros γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1930, επέζησε της ναζιστικής κατοχής κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και κατάφερε να δραπετεύσει από την κομμουνιστική Ουγγαρία το 1947, ως μετανάστης για την Αγγλία, όπου σπούδασε και αποφοίτησε από το London School of Economics. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και ανέπτυξε την επιτυχημένη του επιχειρηματική δράση.
Οι φιλανθρωπικές του δράσεις ξεκινούν από το 1979, όταν άρχισε να προσφέρει κονδύλια για να βοηθήσει γηγενείς φοιτητές στο να εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική την περίοδο του απαρτχάιντ.
Το Ίδρυμα Open Society σήμερα λειτουργεί σε περισσότερες από 100 χώρες, με ετήσιες δαπάνες που ξεπερνούν τα 835 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.