Οι επισκέψεις του αρχηγού Λ.Σ. στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Οι επισκέψεις του αρχηγού Λ.Σ. στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

123
Οι επισκέψεις του αρχηγού Λ.Σ. στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, από 20 έως και 23 Ιουλίου, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης συνοδευόμενος από τον Α’ Υπαρχηγό ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών η ηγεσία του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς αναφορικά με τις δραστηριότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω Λιμενικές Αρχές.
Ειδικότερα:
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Αρχηγός μαζί με τον Α΄ Υπαρχηγό επισκέφθηκαν τις Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης, Καλλονής και Μήθυμνας, ενώ είχαν συνάντηση με τον Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη και τα στελέχη της ανωτέρω Υπηρεσίας καθώς και με το Προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Λέσβου.
Επίσης, η ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Μυτιλήνη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλη, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαο Θεοδωρίδη, όπου και συζήτησαν θέματα τοπικής αρμοδιότητας αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο Αρχηγός και ο Α΄ Υπαρχηγός επισκέφθηκαν διαδοχικά τις Λιμενικές Αρχές Μούδρου, Μύρινας, Σαμοθράκης, Αγίου Ευστρατίου και Ψαρών, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν στις ακριτικές αυτές περιοχές, ενώ είχαν και ενημερωτική συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης. Στη Σαμοθράκη είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακης Διοίκησης Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Περδικούρη, τον Λιμενάρχη της Αλεξανδρούπολης Πλωτάρχη Λ.Σ Δημήτριο Συμεωνίδη και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. 617 για υπηρεσιακά και επιχειρησιακά θέματα της περιοχής.
Συναντήθηκαν επίσης με την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και τον Δήμαρχο Ψαρών Κωνσταντίνο Βρατσάνο, όπου ενημερώθηκαν για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τα πληρώματα του ελικοπτέρου Super Puma στην επιχειρησιακή βάση Χίου της 384 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης Π.Α. και τους συνεχάρησαν για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην Έρευνα και τη Διάσωση.
Την Παρασκευή 22 Ιουλίου η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκε διαδοχικά τις Λιμενικές Αρχές Βαθέος Σάμου, Πυθαγορείου, Αγαθονησίου, Φούρνων Ικαρίας και Αγίου Κυρήκου, όπου παρευρέθησαν και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ευδήλου. Επίσης συναντήθηκαν με το Δήμαρχο του Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους στις 23 Ιουλίου 2016 σε ακριτικές περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μαζί με τον Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκαν τις Λιμενικές Αρχές Χίου, Καρδαμύλων και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου όπου συναντήθηκαν με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών και τον Διοικητή της Σχολής, ενώ στη συνέχεια συνάντησαν το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ Χίου, και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές αυτές περιοχές. Kατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Χίο η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί επίσης με τον Δήμαρχο της Χίου Μανώλη Βουρνούς, τον Αντιπεριφερειάρχη της Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, το Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή και το Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Γεώργιο Μπικάκη.
Τέλος η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος μετέβει στις Οινούσσες όπου επισκέφθηκε την τοπική Λιμενική Αρχή και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, όπου και συνάντησε στελεχιακό δυναμικό του Λιμεναρχείου και της Ακαδημίας καθώς και τον Διοικητή της Σχολής.
Ο Αρχηγός και ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν όλο το στελεχιακό δυναμικό των Λιμενικών Αρχών που επισκέφθηκαν για το έργο που επιτελούν στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.