Το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αναμένει την ολοκλήρωση των...

Το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αναμένει την ολοκλήρωση των έργων στους λιμένες Ληξουρίου και Πίσω Αετού

67
Το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αναμένει την ολοκλήρωση των έργων στους λιμένες Ληξουρίου και Πίσω Αετού

Μολονότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε σημειωθεί κοντά στο Ληξούρι, με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεώργιος Τζωρτζάτος, εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τη δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί στο λιμένα του Ληξουρίου.

Μάλιστα, εκφράζει τους φόβους του, ότι οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου. Τονίζει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί τόσο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσο και οι τοπικές αρχές του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας καθώς η πληγείσα περιοχή του Ληξουρίου δεν αντέχει να μην διαθέτει λιμενικές εγκαταστάσεις.

Μπορεί, βέβαια, στην περίπτωση του λιμένα του Ληξουρίου το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης να εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες του για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την περίπτωση του λιμανιού του Πίσω Αετού στην Ιθάκη.

Συγκεκριμένα, τo Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε την υλοποίηση  του έργου, που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος λιμένα Πισαετού στην Ιθάκη. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα λιμενικά έργα για την πρόσδεση των πλοίων, τις η/μ εγκαταστάσεις του λιμένα, τις κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβατών, καθώς επίσης και την οδική πρόσβαση.

Το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ιθάκη, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι ανεπαρκείς και ανασφαλείς οι λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τη μοναδική πύλη εισόδου-εξόδου του νησιού προς και από την Κεφαλονιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι, είναι άμεση η ωφέλεια που θα προκύψει τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο βεβαίως και για τους επισκέπτες του, ενώ αναμένεται να αναβαθμιστεί εν τέλει και το ίδιο το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 6.400.000 Ευρώ.

 

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-Δημήτρης Καϊόγλου

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.