Και το όνομα αυτού… Afif

Και το όνομα αυτού… Afif

187
Και το όνομα αυτού… Afif

Η Hapag-Lloyd προχώρησε την Δευτέρα 16 Ιουλίου στα «βαφτίσια» ενός φιλικού προς το περιβάλλον containership, χωρητικότητας 15.000 TEUs.

Το «μυστήριο» έλαβε χώρα στον τερματικό σταθμό London Gateway της DP World και το πλοίο εφ’ εξής θα φέρει το όνομα «Afif». Ο COO της Hapag-Lloyd, κ. Anthony J. Firmin, κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια πλοίο της γερμανικής εταιρείας βαφτίζεται ξανά επί βρετανικού εδάφους.

hapag loyd

Παράλληλα ο κ.  Firmin τόνισε ότι ο τερματικός London Gateway αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς στην Βόρεια Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι παρέχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στη Hapag-Lloyd  να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της.

Σημειώνεται ότι το 2018 αποτελεί έτος-ορόσημο καθώς σηματοδοτεί την επέτειο πέντε χρόνων συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με το λονδρέζικο τερματικό.

Όσον αφορά το «Afif» αποτελεί μέρος της σειράς ultra large boxships και κατασκευάστηκε το 2017 για λογαριασμό της UASC με την οποία η Hapag-Lloyd συγχωνεύτηκε τον περασμένο Μάιο.

Φωτό: Hapag Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.