Πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία εν πλω

Πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία εν πλω

648
Πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία εν πλω

Το Shipowners Club, σε συνεργασία με το International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN) έχουν εκδώσει ένα φυλλάδιο με οδηγίες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την ψυχολογική ανάταση των ναυτικών.

Το επάγγελμα των ναυτικών έχει ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες καθώς οι ναυτικοί βρίσκονται επί μία μακρά περίοδο μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, ενώ συγχρόνως απασχολούνται σε ένα εργασιακό περιβάλλον απαιτητικό. Οι κίνδυνοι πολλοί για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα αντιμετώπισης πειρατικών επιθέσεων, ενώ οι ίδιοι εργάζονται μέσα σε ένα βαπόρι το οποίο ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών πρέπει να εκτελέσει το δρομολόγιό του.

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, η διαχείριση του άγχους και η ανάπαυση αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη διασφάλιση υγιών συνθηκών εργασίας εν πλω.

Οι οδηγίες του φυλλαδίου που εξέδωσαν το Shipowners Club και το ISWAN περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συμβουλές για την αντιμετώπιση της κούρασης, υλικό με ασκήσεις χαλάρωσης και ελέγχου της αναπνοής σε περίπτωση αντιμετώπισης μιας στρεσογόνου κατάστασης, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας σε 24ωρη βάση με το πρόγραμμα «ISWAN’s SeafarerHelp».

Το πλήρες φυλλάδιο με τις οδηγίες για τη διαχείριση του άγχους μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.