Βολιβία: Η επέκταση των εξαγωγών καφέ προς την Κίνα στην κορυφή της...

Βολιβία: Η επέκταση των εξαγωγών καφέ προς την Κίνα στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας

247
Βολιβία: Η επέκταση των εξαγωγών καφέ προς την Κίνα στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας

O Πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, προανήγγειλε μέτρα για την τόνωση της παραγωγής και των εξαγωγών καφέ από μικρούς και μεσαίους παραγωγούς. Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο των συνομιλιών και δεσμεύσεων με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, Xi Jinping, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος Morales επεσήμανε ότι η παραγωγή καφέ στη χώρα πρέπει να αυξηθεί καθώς υπάρχει γόνιμο έδαφος στη διεθνή αγορά. Παράλληλα τόνισε ότι συναντήθηκε με επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα στη Santa Cruz και La Paz, όπως επίσης και με εμπορικούς οίκους εμπορίας, προώθησης και διανομής αγροτικών προϊόντων με σκοπό να διερευνήσει κατά πόσο είναι εφικτή μια συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών ώστε να ανταποκριθεί η παραγωγή καφέ της Βολιβίας στη κινεζική ζήτηση.

Επιπρόσθετα ο ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας ανέφερε ότι μια «δίκαιη» τιμή για το εμπόρευμα θα έδινε ένα επιπλέον κίνητρο στους παραγωγούς ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους, ενώ παραδέχτηκε ότι είναι «ιερό καθήκον» της κυβέρνησης να υποστηρίξει τις εξαγωγές καφέ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Βολιβία εξάγει καφέ μεταξύ άλλων χωρών σε ΗΠΑ και Γερμανία, ενώ από εδώ και στο εξής θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις εξαγωγές της και προς την κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.