Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων της τελευταίας δεκαετίας για την ΟΛΠ Α.Ε.

Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων της τελευταίας δεκαετίας για την ΟΛΠ Α.Ε.

101
Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων της τελευταίας δεκαετίας για την ΟΛΠ Α.Ε.

Πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2017 της ΟΛΠ Α.Ε. παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Deputy CEO, του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, Μέλους του Δ.Σ και Σύμβουλου Διοίκησης, του κ.Tian Chao, General Manager – Financial Dept. και άλλων στελεχών της εταιρείας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 111,5 εκ. έναντι € 103,5 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7 %. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 21,2 εκ. έναντι € 11,0 εκ. της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε € 11,3 εκ. έναντι € 6,7 εκ. της χρήσης 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu: “Το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας Διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα.”

Σημειώνεται ότι κατά τους πρώτους μήνες του 2018 συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Εταιρείας με την πιο σημαντική αύξηση να σημειώνεται στο Car Terminal (+32 % στο transit και +23% στο εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018).

Επίσης αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται κατά την ίδια περίοδο και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχουσες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.