Το 2018 φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hyundai Heavy Industries

Το 2018 φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hyundai Heavy Industries

143
Το 2018 φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hyundai Heavy Industries

Το 2018 έχει εισέλθει δυναμικά για την Hyundai Heavy Industries (HHI), καθώς η ανάκαμψη που παρατηρείται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έχει οδηγήσει σε παραγγελίες για νέα πλοία.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας έχει δεχτεί παραγγελίες για 29 πλοία, συνολικής αξίας $2 δις. Από τα 29 πλοία, τα δέκα είναι δεξαμενόπλοια, τα οκτώ πλοία μεταφοράς LPG, τα έξι containerships, τα τρία μεταφοράς LNG και τα υπόλοιπα δύο πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η HHI έχει θέσει ως στόχο να επικεντρωθεί στις ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς LNG, καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τις καθαρότερες μορφές ενέργειας, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω στο μέλλον την αγορά του LNG.

Επιπλέον τα συγκεκριμένα ναυπηγεία μέσα από την έκδοση μετοχών αξίας $1,15 δις, επενδύουν σε τεχνολογικές καινοτομίες, βελτιώνοντας συγχρόνως την χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Αναφορικά με το 2018, στόχος για τα ναυπηγεία της HHI είναι η αξία του βιβλίου παραγγελιών τους να αγγίξει τα $13,2 δις, συγκριτικά με τα $9,9 δις του 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.