Θαλάσσιες δοκιμές στο νέο mega containership της CMA CGM

Θαλάσσιες δοκιμές στο νέο mega containership της CMA CGM

430
Θαλάσσιες δοκιμές στο νέο mega containership της CMA CGM

Η εταιρεία ναυπηγήσεων Hanjin Heavy Industries & Construction – Philippines (HHIC-Phil Inc.) έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στην κατηγορία των νεότευκτων «ultra large box ships», αφού πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές στο φιλιππινέζικης κατασκευής πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM, χωρητικότητας 20.600 TEU.

Το γιγαντιαίο αυτό πλοίο πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές από τις 29 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 2 Ιανουαρίου 2018, όπου υπεβλήθη σε μια σειρά ελέγχων απόδοσης και τεχνικών επιθεωρήσεων πριν από την παράδοσή του στη γαλλική εταιρεία CMA CGM, η οποία αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2018.

20180102_News6

Το πλοίο έχει μήκος 400 μέτρα και πλάτος 59 μέτρα, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα στον κόσμο. Η εταιρεία CMA CGM έχει δύο ακόμα πλοία τέτοιου τύπου και μεγέθους τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ναυπήγησης στο ναυπηγείο Subic της HHIC-Phil Inc.

Η HHIC-Phil Inc. έχει επίσης παραγγελίες και για αρκετά ακόμα εμπορικά πλοία υψηλής αξίας, οι καθελκύσεις και παραδόσεις των οποίων είναι προγραμματισμένες μέσα στα έτη 2018 και 2019.

Φωτό: hhic-phil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.