Νέες αγοραπωλησίες για την Euroseas

Νέες αγοραπωλησίες για την Euroseas

161
Νέες αγοραπωλησίες για την Euroseas

Την παραλαβή ενός νέου πλοίου ανακοίνωσε η Euroseas Ltd. από την θυγατρική της εταιρεία Euromar LLC. Πρόκειται για το M/V Akinada Bridge, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με χωρητικότητα 5.600 TEUs, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2001 στη Νότια Κορέα. Με την παράδοση του νέου πλοίου, κατηγορίας Post- Panamax, η Euroseas έχει ήδη εξασφαλίσει ναύλωσή του από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2018, για διάστημα 50-120 ημερών, έναντι $11.250/ημέρα.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πώληση του τροφοδοτικού της πλοίου M/V Aggeliki P., χωρητικότητας 2.008 TEUs, έναντι $4,6 εκατ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, κ. Αριστείδης Πίττας, σχολίασε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την παρούσα φάση του προγράμματος αύξησης και ανανέωσης του στόλου μας, μέσα από το οποίο η Euroseas έχει επωφεληθεί από την ανάκαμψη των ναυτιλιακών αγορών». Ο κ. Πίττας προσέθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίζει να επιδιώκει την ανάπτυξή της με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα μέσα από συγχωνεύσεις με άλλους στόλους εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αγορά των dry bulk carriers και των containerships.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.