Πως κυμαίνονται οι ναύλοι στη διεθνή αγορά

Πως κυμαίνονται οι ναύλοι στη διεθνή αγορά

303
Πως κυμαίνονται οι ναύλοι στη διεθνή αγορά

Dry

Οι ναύλοι στα Capes για συμβόλαια εξαμηνιαίας διάρκειας ανήλθαν σε $17.000/pdpr (per day pro rata), αύξηση ύψους $500, ενώ για συμβόλαια ετήσιας ή διετούς διάρκειας οι ναύλοι άγγιξαν τις $16.000/pdpr. Με την ώθηση της spot αγοράς στα δρομολόγια του Ατλαντικού Ωκεανού, οι ναύλοι στις εξαμηνιαίες χρονοναυλώσεις μπορούν να φτάσουν τις $13,500/pdpr. Σε ό,τι αφορά τα Supramaxes, οι ναύλοι έφτασαν τις $11.000/pdpr, στα δρομολόγια του Ειρηνικού, ενώ οι ναύλοι στα πλοία κατηγορίας Handysize αυξήθηκαν στα $8.750/pdpr.

Dry

Wet

Μετά την ανακοίνωση από τον Ιρακινό υπουργό πετρελαίου ότι οι χώρες μέλη του OPEC εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της περικοπής της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, με την τιμή του πετρελαίου WTI (West Texas International) να ανέρχεται σε $50,08/βαρέλι και την τιμή του Brent σε $55,68/βαρέλι. Σύμφωνα με προβλέψεις, η τιμή του πετρελαίου πρόκειται να αυξηθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 15,5%, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει το καλύτερο τέταρτο τρίμηνο από το 2004. Αναφορικά με τον τομέα της ναυτιλίας, οι ναύλοι στα δεξαμενόπλοια κατηγορίας MR (Medium Range) σε δρομολόγια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας χαρακτηρίζονται από υψηλούς ναύλους στην spot αγορά στο σύστημα WS190, ενώ οι ναύλοι στις χρονοναυλώσεις δεξαμενόπλοιων σημείωσαν μικρή αύξηση φτάνοντας τις $13,650/pdpr για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας.

Wet

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.