Προς επαναλειτουργία τα πολωνικά ναυπηγεία του Szczecin

Προς επαναλειτουργία τα πολωνικά ναυπηγεία του Szczecin

207
Προς επαναλειτουργία τα πολωνικά ναυπηγεία του Szczecin

Τα πολωνικά ναυπηγεία του Szczecin, πωλήθηκαν αντί τιμήματος 22,9 εκατ. ευρώ, στο πολωνικό επενδυτικό fund «Mars Investment Fund». Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Μαρία Σίντλο.

Η παραγωγή στα ναυπηγεία του Szczecin είχε σταματήσει πριν από περίπου επτά χρόνια, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -μετά από σχετικές έρευνες- είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κρατικές ενισχύσεις που είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη πολωνική κυβέρνηση στα ναυπηγεία του Szczecin αλλά και της Gdynia ήταν παράνομες. Το αποτέλεσμα ήταν η πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ναυπηγείου του Szczecin και η απόλυση των εργαζομένων. Το 2009 η πολωνική κυβέρνηση βρέθηκε πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας πώλησης των ναυπηγείων σε εταιρεία του Κατάρ, αλλά η συμφωνία ναυάγησε λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.

Πλέον μία νέα εποχή φαίνεται να ξεκινά για τα ναυπηγεία του Szczecin, με στελέχη της πολωνικής κυβέρνησης να δηλώνουν ότι αυτό συνιστά το πρώτο βήμα προς την αναγέννηση της πολωνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Φωτό: paiz.gov.pl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.