H Mitsubishi αναδιοργανώνει τα ναυπηγεία της

H Mitsubishi αναδιοργανώνει τα ναυπηγεία της

449
H Mitsubishi αναδιοργανώνει τα ναυπηγεία της

Η Mitsubishi Heavy Industries αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους παγκοσμίως με ιστορία που χρονολογείται από το 1850. Ο ιαπωνικός όμιλος αποφάσισε πρόσφατα την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεών του.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ομίλου Shunichi Miyanaga, ανέφερε πως οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης θα ξεκινήσουν πιθανότατα το ερχόμενο καλοκαίρι και θα αφορούν σε συγχωνεύσεις ναυπηγικών μονάδων, μεταξύ των οποίων και αυτών στο Nagasaki και στο Shimonoseki, όπως και στη διαίρεση του ομίλου σε τέσσερα νέα τμήματα.
Η ώθηση του ομίλου Mitsubishi να προβεί σε αυτήν την ενέργεια οφείλεται στις ζημιές που έχει υποστεί λόγω της ανεπιτυχούς απόπειρας να εισέλθει στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων.
Εκτιμάται πως έχουν καταγραφεί ζημιές στον όμιλο ύψους $100 μόλις τους 9 τελευταίους μήνες του 2016. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής της, η Mitsubishi Heavy Industries πρόσφατα προέβη και σε αλλαγές των προσώπων στη διοίκησή, όπως είναι η αντικατάσταση του επικεφαλής του ναυπηγείου στο Nagasaki. Η Mitsubishi όπως και πολλά άλλα ιαπωνικά ναυπηγεία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα λόγω των μειωμένων παραγγελιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.