Αύξηση κερδών (EBITDA) κατά 78,02% για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Αύξηση κερδών (EBITDA) κατά 78,02% για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

61
Αύξηση κερδών (EBITDA) κατά 78,02% για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Το εννεάμηνο του 2016 η ΟΛΑ Α.Ε συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, σημείωσε αύξηση κερδών και αύξηση κύκλου εργασιών, ενώ παράλληλα πέτυχε μείωση εξόδων εξορθολογίζοντας και συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας (EBITDA) αυξήθηκαν σημαντικά ανερχόμενα σε € 301.778.79, έναντι κερδών € 169.518,39 την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Να σημειωθεί ότι το ποσό των κερδών EBITDA θα επιβαρυνθεί με ποσό ύψους €33.000,25, το οποίο αφορά αποπληρωμή οφειλών προηγούμενων χρήσεων οι οποίες τακτοποιήθηκαν εντός του 2016.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 23,90% ανερχόμενος σε € 639.484,51, έναντι € 516.116,33 του εννεαμήνου του 2015, υπερκαλύπτοντας έτσι στο εννεάμηνο, το σύνολο των πωλήσεων της χρήσης του 2015 (€ 561.124,00 ).

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη συναφθείσα συμφωνία με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-SPIECAPAG για παραχώρηση χρήσης έκτασης εντός του λιμένα, με σκοπό την εναπόθεση των σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού ΤΑP. H Συμφωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα της πολύμηνης διεκδίκησης από πλευράς της ΟΛΑ ΑΕ έναντι του αρχικού αποκλεισμού του λιμένα μας από το σχεδιασμό του αγωγού. Πέρα, όμως, από την υπάρχουσα συμφωνία παραχώρησης, η διοίκηση μέσα στο εννεάμηνο ολοκλήρωσε με επιτυχία και λοιπές προσοδοφόρες δραστηριότητες, οι οποίες απέφεραν επιπλέον έσοδα της τάξης των 32.557,40 € .

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε , παρά τις προφανείς και πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα δυσκολίες, αντιμετωπίζει με επιτυχία την δυσμενή οικονομική συγκυρία, καλύπτοντας το σύνολο των υποχρεώσεών του, σε προμηθευτές και εργαζόμενους.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι η θετική πορεία της Εταιρείας θα συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία αξιοποίησης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης κι επενδύοντας σε υποδομές, οι οποίες θα προσδώσουν επιπλέον προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο του Κεντρικού Λιμένα Αλεξανδρούπολης αλλά και των υπό την εποπτεία του λιμένων (Καμαριώτισσας ,Μάκρης και αλιευτικού καταφυγίου Θερμών).

Φωτό: ola-sa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.