Η Martek Marine θα συμμετάσχει σε project για την παρακολούθηση των εκπομπών...

Η Martek Marine θα συμμετάσχει σε project για την παρακολούθηση των εκπομπών των πλοίων με χρήση drones

172
Η Martek Marine θα συμμετάσχει σε project για την παρακολούθηση των εκπομπών των πλοίων με χρήση drones

H καινοτόμος στη ναυτιλιακή τεχνολογία Martek Marine έχει συνάψει σύμβαση πλαισίου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (EMSA), σχετικά με την παρακολούθηση των εκπομπών των κινητήρων των πλοίων με τη χρήση Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS), τα οποία αναφέρονται και ως drones.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες από την ΕΕ, τα κράτη μέλη θα πρέπει να παρακολουθούν τις εκπομπές και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με τις αρμόδιες διοικήσεις. Με σκοπό τη βελτίωση των δυνατοτήτων περιβαλλοντικής επιτήρησης, δεδομένα από νέους αισθητήρες, ειδικότερα από τα RPAS, πρόκειται να ενσωματωθούν προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στα κράτη μέλη.

Τα RPAS μπορούν να πετάξουν πάνω από 50 χιλιόμετρα από τον σταθμό εδάφους, μεταδίδοντας συνεχώς βίντεο πίσω στο σταθμό. Ένας εξοπλισμένος αναλυτής αερίου παίρνει δείγματα του αέρα και παρακολουθεί τα επίπεδα SOx, NOx και CO2, εντοπίζοντας πιθανές παραβιάσεις του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ σχετικά με την περιεκτικότητα σε θείο στα καύσιμα του πλοίου.

Ο Paul Luen, CEO της Martek Group, δήλωσε: “ Η συγκεκριμένη σύμβαση με την EMSA μας επιτρέπει να συνδυάσουμε την αρχική μας «παγκόσμια πρωτιά» στην παρακολούθηση των επιπέδων SO2/CO2/NOx των πλοίων, με τη μοναδική πλατφόρμα drone μας ώστε να επιτύχουμε άλλη μια παγκόσμια πρωτιά. Είμαστε αποφασισμένοι να «αλλάξουμε τον κόσμο χρησιμοποιώντας drones» και αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές εφαρμογές στις οποίες σκοπεύουμε να πρωτοπορήσουμε.»

dimiourgia-eikonas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.