Η κρίση χτυπά την άλλοτε κραταιά Hansa Shipping

Η κρίση χτυπά την άλλοτε κραταιά Hansa Shipping

718
Η κρίση χτυπά την άλλοτε κραταιά Hansa Shipping

Η παγκόσμια κρίση, που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια την διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και κυρίως τον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έχει οδηγήσει αρκετούς Γερμανούς πλοιοκτήτες σε αδιέξοδο, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Hermann Ebel. Όπως αναφέρεται στον γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «NDR.de», o Hermann Ebel ένας από τους μεγαλύτερους πλοιοκτήτες του Αμβούργου αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ενώ άμεσα αναμένεται να απολυθεί σχεδόν το ένα τέταρτο των εργαζομένων στον Όμιλο Hansa Treuhand, στον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου.
Η αυτοκρατορία του Hermann Ebel έχει εισέλθει σε περίοδο μεγάλης κρίσης, με αβέβαιο μέλλον. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η Hansa Shipping, θυγατρική του Ομίλου Hansa Treuhand, καθώς για να περιοριστούν τα λειτουργικά της έξοδα και να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό και την πτώση των ναύλων, καλείται μέσα σε λιγότερο από τριάντα ημέρες να περιορίσει κατά το ήμισυ το στόλο της. Ακόμα και ο κίνδυνος της χρεωκοπίας είναι ένα ενδεχόμενο που τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα δεν αποκλείουν. Το 2015 η εταιρεία διαχειριζόταν 42 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με ικανότητα μεταφοράς από 1.338 έως και 6.552 TEUs, καθώς και 4 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού.
Προς το παρόν εκτός κινδύνου, όπως αναφέρει το «NDR.de», βρίσκεται η έτερη επιχείρηση του Hermann Ebel, η Sea Cloud Cruises, που διαθέτει δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια το Sea Cloud και το Sea Cloud II.
Από την πλευρά του Hermann Ebel τονίζεται ότι στόχος του ίδιου είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα οδηγήσουν σε ριζική αναδιάρθρωση όλων των εταιρειών του Ομίλου.

Φωτό: hansashipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.