Το Gard AS γίνεται μέλος του Green Award Foundation

Το Gard AS γίνεται μέλος του Green Award Foundation

60
Το Gard AS γίνεται μέλος του Green Award Foundation

To Gard, το μεγαλύτερο P&I Club, είναι ο πρώτος ασφαλιστικός οργανισμός που γίνεται μέλος στο πρόγραμμα παροχής κινήτρων (incentive provider) του Green Award.
To πιστοποιητικό Green Award, το οποίο απονέμεται σε πλοία που πληρούν τα πρότυπα της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε όρους ποιότητας και ασφάλειας, αποφέρει σημαντικά οικονομικά και μη οφέλη.
Η συνεισφορά του Gard θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς. Ο πρώτος τομέας αφορά μια ετήσια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από το Gard και το Green Award και θα απευθύνεται στους πλοιοκτήτες και managers των εταιρειών, οι οποίες είναι κάτοχοι του πιστοποιητικού Green Award. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα ασχοληθεί με θέματα όπως οι προκλήσεις και οι τάσεις της αγοράς, η διαχείριση κινδύνου και η πρόληψη της απώλειας, καθώς και η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Ο δεύτερος τομέας αφορά την υποστήριξη για τη σύγκριση της απόδοσης των πλοίων που κατέχουν πιστοποιητικό Green Award.
Ο Rolf Thore Roppestad, Διευθύνων Σύμβουλος της Gard, δήλωσε «H ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών είναι ένας από τους κύριους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο Gard και είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε ενεργά τα μέλη και τους πελάτες μας όσο και για τις σχέσεις μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε δεσμευτεί να συνεισφέρουμε θετικά προς τις βιομηχανίες που εξυπηρετούμε, προσφέροντας πόρους για ανταλλαγή γνώσεων και για εκμάθηση».
«Ο στόχος του Green Award είναι να προωθήσει τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και βιωσιμότητας στον τομέα της ναυτιλίας, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε αυτούς τους στόχους με το να γίνουμε ο πρώτος πάροχος ασφαλιστικών κινήτρων του Green Award. Στοχεύουμε στο να χτίσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με εξωτερικούς φορείς και να διατηρήσουμε ένα δίκτυο συνεργατών για την ενίσχυση της ανταλλαγής γνώσεων -η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τους στόχους μας».
«Το Gard είναι ένα P&I Club, με εξαιρετική φήμη, το οποίο ενσωματώνει τις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δεσμεύεται για την ασφάλεια», τόνισε ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, κατά το χαιρετισμό του. «Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού Green Award βρίσκονται στην κορυφαία βαθμίδα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και αγωνίζονται για την αριστεία. Συχνά είναι πρωτοπόροι και μπορούν να επωφεληθούν από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με τους βέλτιστους τρόπους εφαρμογής των άριστων πρακτικών. Εκτιμούμε ότι ο Gard εκφράζει την υποστήριξή του προς το θεσμό Green Award μέσω της διοργάνωσης ετήσιων εκδηλώσεων αποκλειστικά για τα μέλη μας. Η συνεισφορά του Gard σε αυτές τις συναντήσεις με την εμπειρία και τους διορατικούς ομιλητές του, θα επιτρέψουν στους κατόχους πιστοποιητικού Green Award, την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας και απόδοσής τους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.