Στο λιμάνι του Δουβλίνου το ESPO Award 2015

Στο λιμάνι του Δουβλίνου το ESPO Award 2015

47
Στο λιμάνι του Δουβλίνου το ESPO Award 2015

Το λιμάνι του Δουβλίνου απέσπασε το ESPO Award 2015 σε αναγνώριση της στρατηγικής του για την ενημέρωση των σχολείων και των Πανεπιστημίων πάνω στο ρόλο και τις δραστηριότητες του λιμένα. Επιπρόσθετα η κριτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει έπαινο στο λιμάνι της Γουαδελούπης για τη στρατηγική της “Discovering my port” που στοχεύει στο να φέρει πιο κοντά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο λιμάνι της πόλης.
Η θεματική του φετινού βραβείου ήταν η συνεργασία με σχολεία και Πανεπιστήμια. Αναλυτικότερα το λιμάνι του Δουβλίνου κέρδισε το διαγωνισμό με τη στρατηγική του “Port Communities Educational Support Programme, η οποία συμβάλει στην αύξηση των επιλογών απασχόλησης στις υποβαθμισμένες περιοχές αλλά και σε μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτοβουλίες αρχικής εκπαίδευσης, τεχνολογίες στα σχολεία, πρόγραμμα υποτροφιών και υποστήριξη σε αθλητικές ομάδες.
Συνολικά 22 προτάσεις υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση, ενώ στην τελική φάση είχαν προκριθεί, εκτός από το Δουβλίνο και την Γουαδελούπη, τα λιμάνια της Αμβέρσας, της Βρέμης και της Βαλένθια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.